Meslek Edindirme Kurs Kayıtlarımız Devam ediyor.. 0216-347 65 65// 0555-986 71 02
HASTA BAKICI KURSU
 
  ANA SAYFA
  ONLİNE KAYIT (indirimli)
  ZİYARETÇİ DEFTERİ
  İLETİŞİM
 
DUYURULAR
 
Bahariye

Meslek Eğitim Kursları

www.bahariyemeslekkurslari.com


Bahariye
Sürücü Kursu

http://www.ehliyet.com.tr/

 
İSTATİSTİK
 
 
 
Gazete

Gazete

 
 

 

TELEVİZYONLARDA ÇIKAN HABERLERİMİZ

Atv Cine5 kanal7
Samanyolu Showtv Startv

 

 
 
Bahariye’de iş garantili kurs
 

 
 
 
Bahariye Meslek Eğitim Kurumları ve İŞKUR ortaklığında yürütülen 'bakıma muhtaç özürlülere bakım elemanı kursu' meyvelerini vermeye başladı. Bahariye Meslek Eğitim Kurumu'na kaydolan 60 kursiyerden eğitimi tamamlayan 20'sine sertifikiları Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi. Mezun olanlar arasından 14 kursiyerin işe yerleştirildiğini söyleyen Bahariye Meslek Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Karakoyunlu, "Şu kriz döneminde insanlara iş sahaları açmak en büyük mutluluğumuzdur" dedi.
 

Sefer Karakoyunlu: Kalitemiz garantimizdir

Törende ilk konuşmayı yapan Sefer Karakoyunlu, mezunların yüzde 70’inin işe yerleştirildiğini belirterek, "Biz verdiğimiz sözü tutarak kursiyerlerimizi işe yerleştiriyoruz. Şu anda işe yerleştiremediğimiz kursiyerlerinde iş görüşmeleri devam ediyor. Eğitimde kaliteden asla ödün vermediğimiz için kursiyerlerimizin iş bulmalarıda kolay oluyor" diye konuştu. Karakoyunlu projede emeği geçen başta İŞKUR İl ve İlçe Müdürlüğü olmak üzere Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve tüm personeline teşekkür etti.

 

İyi bir istihtam projesi oldu

Bahariye Eğitim Kurumları’nın yaptığı projelerle ilkleri gerçekleştirdiğini söyleyen Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Gürsül ise Bahariye Eğitim Kuruları’nın kaliteyi artırarak örnek olduğunu ifade etti. İŞKUR ile Bahariye’nin gerçekleştirdiği güzel bir projenin meyvelerinin alındığını belirten Gürsül, "Ben bu projeyi Kadıköy İlçe Eğitim Müdürü olarak bir istihtam ve eğitim projesi olarak görüyorum. Bu projeyi hezaman destekleyecğimi vurgulamak istiyorum. Ben Sefer Karakoyunlu’yu, İŞKUR Müdürlüğü ve emeği gecen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

İstihdam yarataçağız

İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, bugün Türkiye’nin gündemini oluşturan konuların başında işsizliğin geldiğini ve gençler arasında mesleki eğitimsizliğin yanında kadınlarında iş güçüne katılımın düşük olduğuna değinerek. "Niteliği olmayan bir işsizler ordusu ile karşı karşıyayız. Bu tür durumarda diğer kurumlarla neler yapabileceğimizi birlikte koordine ediyoruz. Amaç elimizde ki isdihdam edilecek iş güçünün rasgele değil de hangi alanda iş imkanı varsa o yönde mesleki eğitim vermektir. Bahariye Eğitim Kurumu’yla gerçekleştirdiğimiz proje de bu planda yapıldı” diye konuştu. Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü, "Şu anda 17 bin kişinin yararlanacağı mesleki eğitim projesini imzaladık. İŞKUR olarak daha önceki dönemlerde maddi anlamda sıkıntı çekiyorduk ama yapılan yeni düzenlemelerle bu sorun ortadan kalktı. Şimdi amaçımız kaliteli işçi yetiştirmektir."

Kursun 26 Ocak’ta başladığını söyleyen İşkur Kadıköy Şube Başkanı Zeynep Kıratlı, bakıma muhtaç özürlü bireylere bakım verecek bakım elemanı kursunun haftada 5 gün günde 8 saatle 49 gün sürdüğünü ifade eden Kıratlı, "Proje toplan 60’mış kursiyerin katılacağı bir programdır. Ben kursu bitiren tüm arkadaşlara iş hayatlarında başarılar diliyorum" dedi. Konuşmalardan sonra sertifikaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları verildi. Daha sonrada hatıra fotorafı çekildi. http://www.extrahaber.com/haber.php?haber_id=4262

 

 

YILMAZ ORUÇ-KENT YAŞAM

 
İşsizlikle mücadele için iş garantili kurslar

 Kadıköy İŞKUR, isizlikle mücadele etmek için her geçen gün yeni projeler üretiyor. İŞKUR, bu tür projelere destek de veriyor. Ekonomik krizden büyük ölçüde etkilenen Türkiye’de işsizlik sorunu yıllardır çözülemiyor. Sorun, iş garantili meslek edindirme kursları ile aşılmaya çalışılıyor. Mesleki eğitim her geçen gün biraz daha öne çıkıyor. Uzun yıllardır Kadıköy’de hizmet veren Bahariye Eğitim Kurumları, bu alanda da hizmet vermeye başladı.

Bahariye Meslek Eğitim Kursları ve Kadıköy İŞKUR tarafından düzenlenen iş garantili “Bakıma Muhtaç Özürlü Bireylere Hizmet Verecek Bakım Elemanı Kursu” büyük ilgi gördü. Herhangi bir işyerinde çalışmayan, sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmayanların katılabildiği kursun ilkine 100’ün üzerinde başvuru yapıldı. Yapılan eleme sonucu 20 kişi kursa kabul edildi. İş garantili kursun ilk dersinde kursiyerleri, Kadıköy İŞKUR Müdürü Zeynep Kıratlı ve ekibi de yalnız bırakmadı. Bahariye Meslek Eğitim Kursları Sorumlusu Sefer Karakoyunlu işsizlik sorununun ekonomik krizinde etkisiyle önlenemeyen bir büyüklüğe ulaştığını belirterek, “Bir meslek sahibi olmak çok önemli. Vasıfsız elemanın iş bulması daha da zorlaştı. Bu nedenle meslek edindirme kursları büyük önem taşıyor. Hepimize bu yönde sosyal sorumluluklar düşüyor. Biz de Bahariye Meslek Eğitim Kursları olarak İŞKUR ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Kursiyerlerimiz hem meslek öğreniyorlar hem da aylık 330 TL gibi bir maaş alıyorlar. Kurs 2.5 ay sürecek. Kursun sonunda kursiyerlerimiz işe yerleştirilecekler” dedi.

 Kursiyerlere günde 15 TL verilecek…

Bahariye Meslek Eğitim kursları tarafından sürdürülen eğitim programı, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına uygun olarak hazırlandı ve onaylandı. İlk ders ise 26 Ocak Pazartesi günü başladı. Haftada 5 gün 8 saat olacak şekilde planlanan eğitimleri 4 kişilik bir ekip gerçekleştiriyor.

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 5. Maddesinin (e) fıkrası hükmü gereğince bu eğitim programına katılan kursiyerlerin sigortaları İŞKUR tarafından yapılıyor. Katılımcılara, katıldıkları her eğitim günü için İŞKUR tarafından “kursiyer zaruri gideri” olarak 15 TL cep harçlığı ödenecek.

Eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Sertifika sahiplerinin ise en az yüzde 50’si sınavdan sonraki 90 gün içinde bir işe yerleştirilecek. Kurs hakkında daha geniş bilgiyi

 

www.bahariyemeslekkurslari.com veya 0216 450 0 666 numaralı telefonlardan alabilirsiniz.

 

 

 
 


http://www.bahariyemeslekkurslari.com/?SyfNmb=1&pt=Anasayfa

Sögütlü Çeşme Cd Mahmut baba Sk No 13-kat 2 (İtfaye Karşısı)Kadıköy/İstanbul

0216-347 65 65 // 0555-986 71 02


Yazılım & Hosting   Cankat.Net